De ce am început acest vlog…

Fac comerț din 1993.

Am vândut produse medicale, aur, haine, produse alimentare, materiale de construcții, cam orice de-a lungul a 23 de ani. Si astăzi, și mai mult ca sigur și în viitor voi continua sa vând orice produs în care cred și pe care cineva în lumea asta și-l dorește.

Am fost fascinat tot timpul de retail, permanent trebuie sa atragi clientul dincoace de pragul prăvăliei tale, sa ii placa ce vede și sa cumpere. În fond ce este atât de greu ai spune, caut un spațiu, aduc marfa, o pun pe raft și gata. Și uite așa avem bulevarde și străzi pline de magazine diverse, mai bine sau mai prost pozitionate și care majoritatea  după o anumita perioada dispar. Câțiva, puțini, care înțeleg mecanismele comerțului, reușesc sa supraviețuiască și aici putem exemplifica jucători locali si naționali, dar mai ales internationali.

În aceste vremuri este greu sa reziști dacă ești un jucător mic, lupta este inegala, numai cei care au marje și cifre de afaceri mari se dezvolta, acapareaza piete și inlatura pe ceilalți competitori. Cel mai sugestiv exemplu este piața hyper-supermarket ,unde datorită interactiunii noastre zilnice cu aceștia putem realiza cât de puternica este lupta și cum se supraviețuiește. Credeți-ma în toate domeniile este la fel, dacă nu și mai rău, vreți sa enumeram împreuna: farma, banci, asigurari, etc . Trebuie sa recunosc ca am și un exemplu în zona de bricolaj unde exista un jucător roman ambițios, care a reușit sa domine piața și care pana în acest moment nu a fost cumpărat de marii jucători mondiali, deși sunt convins ca a avut suficiente oferte de a vinde afacerea.

În fapt vorbim despre comerțul traditional, cu sau fără o tejghea în fata, cu un vânzător amabil și dornic sa îți vanda ceva sau plictisit, care începe fix la o anumita ora și se termina exact când prevede legislația în vigoare.

Dragii mei pana aici, clar ne pricepem toți, chiar mâine probabil unul dintre noi va merge sa inchirieze un spațiu, de ce? Așa este, ca sa deschidă… un magazin!!!

”Sigur, de data asta va fi altfel, am descoperit un nou furnizor și ar trebui sa meargă!”

Ce va spun eu este ca indiferent unde vei începe să faci aceasta afacere după ceva timp cineva va face același lucru, nu departe de tine și de cele mai multe ori singura lui strategie de afacere va fi sa vanda același produs cu un preț mai mic decât al tău.

Clar, faci ce face toată lumea, vei trai cum trăiește toată lumea!

Ce îți propun eu în continuare, este sa intram împreuna într-o lume noua și complexa, și anume, vanzarile în mediul online.

Pe mulți ii sperie acest nou canal de vanzari, pare abstract, se bazează aproape exclusiv pe tehnica și nu suntem familiarizati cu aceasta, iar cei care se pricep cu adevărata sunt puțini, foarte puțini.

Aici vei găsi exemple de buna practica, comparatii, soluții și conexiuni astfel încât sa îți creezi propria ta idee despre acest domeniu, astfel încât sa poți sa iei deciziile cele mai bune.

Evident acesta este un început și informațiile se vor acumula în timp, însă oricând crezi ca poți să ne ajuți cu observatiile sau expertiza ta, noi suntem dispusi sa le discutam.

Spor la treaba!

Sunt Laurentiu Tigaeru si aici o sa vorbim despre comertul online!